Evropski teden mobilnosti

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Peški ali z biciklom samo ka ideš malo načik

(Peš ali s kolesom samo, da greš drugače)   

Občina Radenci bo v času evropskega tedna mobilnosti organizirala nekaj dogodkov, s katerimi bomo obeležili ta teden. Celotni naslov aktivnosti smo poimenovali v našem narečju; Peški ali z biciklom samo ka ideš malo načik.

   

V času Evropskega tedna mobilnosti 16.9. – 22.9.2020 bosta zaprti del  Mladinska ulica in del Radgonske ceste, ki predstavlja dovoz k  osnovni šoli Kajetan Koviča Radenci in Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Zapora ceste bo urejena  s fizičnimi ovirami in ustreznimi znaki. Del  Radgonske ceste, natančneje vhod do šole bo zaprt od 16. 9. – 22.9. med  7.30. in 16. uro oziroma v času pouka. Prehod v osnovno šolo bo omogočen z nasprotne strani ceste, kjer bo urejena točka Poljubi in odpelji. Del Mladinske ulice, ki predstavlja vhod do SŠGT bo zaprt 22.9.2020 od 10. do 17. ure. Vhod v srednjo šolo bo mogoč iz Panonske ceste, skozi Inovativen prazgodovinski učni poligon.

Izvedenih bo 5 dogodkov namenjenih staršem in učencev, študentom, odraslim in starejšim občanom.

Osrednji dogodek bo potekal  dne,  22. 09. 2020 med 10. in 18. uro v obliki družabnega dogodka na igriščih za športno dvorano in na delu Mladinske ulice. V sklopu družabnega dogodka bo organizirana lokalna  tržnica, kjer se bodo predstavili domači zavodi, organizacije in društva.

 Organiziran bo dogodek občinski dan brez avtomobila. Vse občane vabimo, da, naj se ta dan odpravijo na delovno mesto oz. od doma brez avtomobila. Poskrbljeno bo pester animacijski program za otroke in odrasle. Vsak udeleženec bo dobil kolesarsko in pohodniško karto. Organizirano bo tudi vodenje po novi učni poti »Od kamna do železa«.

Za otroke: bomo organizirali slikanje s kolesi oz. vožnjo s kolesi po papirnati podlagi, na način, da bodo otroci  kolesa namočili v barvo in  »pokolesarili« papirnato podlago. Mlajši otroci bodo izvedli ples »s štumfi« kjer bodo »štumfe« namočili v barvo in s hojo oz. plesom po papirnati podlagi ustvarili svojo mojstrovino. Prisotna bo  tudi policija, ki bodo s svojo predstavitvijo opozarjali na varnost v prometu. Za zaključek dneva si bodo otroci lahko ogledali lutkovno predstavo 3 KEPICE PROMETA.

Starši z otroci se bodo lahko udeležili kolesarjenja po poti Traminca oz. vodenega pohoda po novi učni poti Od kamna do železa.

 

PROGRAM

 

DATUM: 22. 9. 2020 – dan brez avtomobila

Lokacija: Mladinska ulica in del Radgonske ceste, ki predstavlja dovoz k osnovni šoli Kajetan Koviča Radenci in Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci

  • Od 10:00 do 17:00 – Vaška tržnica
  • Od 10:00 do 13:00 in od 15:00 do 17:00  Delavnice, športne aktivnosti, družabne igre
  • Od 10:00 do 13:00 prisotnost policije, reševalcev in gasilcev
  • Od 13:00 do 15:00 – vodenje po učni poti »Od kamna do železa«
  • Od 16:00 do 18:00 – vodenje po učni poti »Od kamna do železa«
  • Od 16:00 do 18:00 – kolesarjenje po poti Traminca (zbor plato pred pošto oz. »prazgodovinski plato«)
  • Od 17.00 do 17:30 Lutkovna igrica »Tri kepice prometa«

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu.

https://sptm.si/wp-content/uploads/2020/03/pametna_mobilnost-2020.png

 

 

info@care4climate.si

www.care4climate.si

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Teden mobilnosti

 

Občina Radenci je v letu 2020 prvič kot prijavitelj sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti. Tako smo izvedli dogodke s katerimi želimo lokalno skupnost spodbuditi k uporabi čistejših načinov prevoza. Predvsem smo se osredotočili na otroke in družine, z namenom spodbujanja zdravega načina življenja. Otroke smo povabili, da v se letošnjem šolskem letu še naj posebej potrudijo in hodijo v šolo peš, s kolesom ali s skirojem. Z izdelki otrok v sklopu likovne kolonije smo opremili Medgeneracijski center Radenci, ki bo s stalno razstavo do spomladanskih mesecev opozarjal ljudi na varnost v prometu in da je izobraževanje otrok na to temo zelo pomembno.

Slikovno gradivo dogodov lahko najdete na spodnjih spletnih straneh:

Facebook profil Občine Radenci (Radenci.MojaObcina.si)

Spletna stran Osnovne šole Kapela

 Spletna stran Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci

 

Skip to content