Družinsko turistični festival Mačje mesto

V Radencih bo od 14. do 15. junija 2024 potekal X. Družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci.

Družinsko-turistični festival Mačje mesto je integralni turistični dogodek, ki je svoj prvi rojstni dan praznoval leta 2015. S svojo literarno uspešnico Maček Muri ga je navdihnil častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič. Naš muc Maček Mijav, ki vodi Mačje mesto, ostaja v svojem zdraviliškem parku v družbi številnih mačk in mačkonov in mu prav nič ne manjka. Postal je župan mačjega mesta. V park privablja obiskovalce vseh starosti in jih navdušuje s svojimi modrostmi in norčijami.

Festival je z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi dejavnostmi, kulinariko in z drugimi spremljevalnimi dogodki postavil Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov, kakršnega v tem delu Slovenije ne poznamo. Število udeležencev se iz leta v leto povečuje. Ponosni smo, da je festival postal ena izmed najpomembnejših prireditev v kraju in regiji.  

Mačje mesto

 

Skip to content